beats by dre cheap

7-7-07 Live Earth: Vapaj za spas poludjele planete

Od razbješnjelih bikova, mladenaca koji su čekali datum sa puno sedmica, preko hapsenja  doktora – bombaša, do pokislih tenisera, dopingovanih biciklista te ultrabrzih trka automobila.

 Al Gore, idejni kreator  serije danasnjih koncerata za spas planete

Današnji datum je čini se veoma važan zbog mnoštva događaja širom zagrijane i uskomešane zemaljske kugle.

Sam datum je zgodan za sklapanje vjenčanja, jer ċe se datum vjenčanja može lako pamtiti po sedmicama koje ga karakterišu.

Širom svijeta se održavaju koncerti na otvorenom pod zajedničkim nazivom Live Earth. Počelo je u Sidneju i Tokiju, pa ċe se muzika upozorenja proširiti preko Šangaja, do Hamburga i Londona, Johanesburga, pa do Amerike, do Vašingtona. Cilj ovih koncerata je da svjetske vlade upozore na opasnost promjene klime i zagrijavanja kontinenta. Organizator akcije je bivši američki podpredsednik Al Gore.

Posebno je danas živo u Londonu. Poslije uznemiravajuċih incidenata i hapšenja stranih doktora-terorista, ovaj vikend je prepun svjetskih sportskih događaja. Nakon mnogo neizvjesnosti oko mjera protiv dopinga, na kraju je svih 189 učesnika Tour de France-a potpisalo antidoping deklaraciju, te ce danas otpočeti najveċa svjetska biciklistička trka. Voziċe se na hronometar ulicama i parkovima najveċeg evropskog grada.

Takođe i Wimbeldon ulazi u završnu fazu. Nakon niza kišnih dana, brojnih prekida mečeva, jučerašnji je dan donio i nekoliko velikih iznenađenja, ispala je Henin i ispao je Rodik, pa ċe se danas po ubrzanoj šemi, održati finale žena i polufinale muškaraca. U istom Londonu ce  se održati i trening za sutrašnju trku formule 1.

A u španskoj Pamploni ċe se održati urnebesna trka bikova uskim ulicama ovog baskijskog grada. U petak su ulicama Pamplone šetali polunagi protestanti sa rogovima na glavi, protestujuċi protiv maltretiranja i ubijanja nedužnih bikova.

Kad se svemu tome dodaju milioni onih koji danas automobilima i avionima kreċu na godišnji odmor dobije se kompletna slika ugrožene planete, koja se i pored koncerata i riječi upozorenja nastavlja zagađivati.

Stierenrennen in Pamplona Pamplona, uzaludni su bili protesti zastitnika zivotinja, danas ce mnogi bikovi, a mozda i ljudi, platiti glavom.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
07/07/2007 08:59