beats by dre cheap

Procitajte ovo kompletno

Donosim samo pocetak. A steta je da ne procitate sve. Ja sam i ranije podvukao neke slicnosti izmadju Safeta Isovica i Pavarottija. A o komentarima o Bosni u hrvatskim novinama stalno ukazujem. Eto se nasao sada i jedan hrvatski novinar da ostro napadne taj odnos.

 
  Sjećaš li se bosanskog Pavarottija?
  ritn by: Ivor-Car
Vrbas voda nosila jablana

Neke stvari jednostavno promaknu, kao što je meni, a čini se i ostalim Lupežima, promaknuo prošlotjedni “Globus“. A šteta je, jer u tom je tjedniku još jednom, po tko zna koji puta do sada, briljirao Boris Dežulović u svojoj kolumni “Ugovor s đavlom“. Našu neopreznost i veliku nepravdu ispravit ćemo istog momenta, fenomenalnim tekstom koji se iz nekrologa pretvorio u iznimno oštru kritiku današnjeg nam društva

Da se glazbeno školovao, mogao bi biti naš Pavarotti, napisao je jedan kritičar, ali što bismo mi s Pavarottijem?

Tim riječima od Safeta Isovića, posljednjeg velikana sevdaha, oprostio se pjesnik Mile Stojić. Njegovo slovo u sarajevskim Danima objavljeno je u četvrtak – rano ujutro tog dana, dok su mahmurni raznosači dijelili svežnjeve novina pospanim trafikanticama, u svom domu u Modeni umro je Luciano Pavarotti.

Moćna je pjesnikova riječ – rekao sam Mili koji dan kasnije, ispijajući jutarnju kavu u Tuzli – urekao si čovjeka. Pa ipak, ne umire se od pjesme. Naprotiv, da pjesma ima takvu moć, živjeli bi Luciano Pavarotti i Safet Isović još poneku stotinu godina.

Jedan za drugim umrli su prošlog tjedna Safet i Luciano. Jedan zvijezda svijeta našeg, malog i sve manjeg, drugi zvijezda velikog svijeta, ali jednako sve manjeg. Od Luciana se dostojno oprostila i Hrvatska, velikim novinskim nekrolozima, uz „O sole mio“ na kraju televizijskog dnevnika. Da je pak umro Safet Isović, saznali smo mobitelom, čitajući SMS-poruke iz Bosne.

Ostatak teksta  procitajte u Lupigi

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
22/09/2007 13:59