beats by dre cheap

Jesen stiže dunjo moja…

Ali nije više ni rana.. Već su “Oj jesenje duge noći, čekam dragog kad će doći….” A mnogima su : ”Sve moje jeseni su tužne, dani kratki su svi, a srce moje puno tuge, sjetih se našega sna” . A Arsen pjeva :”Duga očajna kiša, magla prekriva grad, a u nama toliko ljeta, mi smo siročad svijeta”…

Drugi  će pjesnik opet reći :” Tužno, jednolik, dug i vlažan, jesenji dan se duri, plače bez kraja, bolno plače sumorni beskraj suri”…..

A Matoš će reći: ”Sivo sumorno nebo sa starih ograda davno uveli ladolež već je pustio vriježe, a dolje po zemlji skrhane vjetrom po zemlji grančice leže. Sve sivo osvoji jesen i bez života je sve, kao da samrt sumornu prirodu steže i ona tiho mre”.

A mi smo u osnovnoj školi učili da su : “Raskaljani, puti, kišoviti dani, sunce vene žuti na okisloj grani. Odbjegle su laste daljina ih skriva, noć sve više raste, dan sve kraći biva!”

Sinošnjim vrasanjem kazaljke sata prosvijetliće se malo onima koji rane na posao. Ali vrlo brzo će opet bauljati ujutro po mraku da se spreme na posao, a tako će se po mraku i vraćati. Do aprila neće biti proviđela dana.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
28/10/2007 10:23