beats by dre cheap

Sve se vrti u krug

 

Frites

Svode se računi od prošle godine. Berze imale padove i uspone, a amsterdamski indeks završio sa malim dobitkom. Raja gledala manje TV nego prethodnih godina.Više povrijeđenih u novogodišnjoj noći nego ikada do sada.

A ja koliko vidim sve je isto i sve se vrti u krug. Sad će krajem januara Rotterdam film festival, pa berza turizma u Utrechtu, pa Valentinovo, pa Uskrs, itd. Haj dobro, tako je svuda. Ali da baš svake godine ista stvar u isto vrijeme bude u istoj posluzi snižena. U reklamnim prospektima su u ponudi iste stvari kao u ovo vrijeme prošle godine.

Već su se na TV u reklamama pojavile životinjice, hamsteri, hrčci, koji kao koriste nezamislivo sniženje i u januaru prave zalihe kupujući u najpoznatijem lancu supermarketa Albert Hein. Valja održati promet koji prijeti kolapsom nakon opšte pomame u decembru. Snižava se sve, od sredstava za pranje, toalet papira, hrane, od 20-50 odsto. Istina nikad ne pojeftini hljeb ili mlijeko i ulje, nego neke prerađevine na kojima je marža i inače tri puta, pa i kad se duplo snizi eto opet zarade.

Isto je i sa prodavnicama tekstila koje su već po izlozima izlijepili reklame za visoka sniženja. Decembar je bio mjesec kupovine, januar će biti mjesec bagatele. Razlika je što su se u decembru dobijale ekstra pare za Božić, a januar je dugačak i valja iskihati decembarske provode.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
02/01/2008 10:33