beats by dre cheap

Pronađimo blesimetar

Predmeti i bića na zemlji su samo blijede ideje ideala (idelanih predmeta i bića) koje se nalaze negdje u prostoru ( u svemiru). Tako je Platonovu filozofiju pojednostavljavao moj pokojni profesor filozofije u Trećoj Gilmnaziji Despot Ivo. Kako više starim sve više vidim da je cijeli svijet koji percepiramo ( doživljavamo preko svojih čula) samo jedna slika svijeta. Naše oči ne vide dovoljno sitno i dovoljno daleko, naše uši ne čuju dovoljno. Hajde to uredu, imaju sprave da poboljšaju vid i sluh, mikroskopi, teleskopi itd.

Međutim ima jedan svijet ljudske psihe i odnosa među ljudima koji koliko ima i lice, toliko ima i naličje. Treba lice posunovratiti, pravi život je na naličju. Ljudi skrivaju svoju postavu, često je i oni samo naslućuju. Ne postoje čula ni pojačivaći čula koji će do kraja sagledati ovaj paralelni svijet, ali bistre osobe na osnovu nekih znakova mogu mnogo toga naslutiti i pogoditi. Pogotovu su žene te koje imaju intuiciju da razobliče nečije lice i da mu zavire duboko “pod kožu”.

Sigmund Frojd je prvi zaronio u tamne dubine ljudske duše. Uspio je uspostaviti neke veze i pravila. Međutim od Frojda se nije dalje otišlo. Ispitivanje duše je danas na nivou osluškivanja pluća prije dva-tri stoljeća. Nema tu još CT-a ni magnentne rezonance koja će pronaći skrivenu opasnu i opaku bolest. Tek kad čovjek do kraja poludi, često ugravajući najbliže oko sebe, manijački silujući i ubijajući  žene, djecu, skonta se u čemu je stvar, ali bude kasno.

Manijaci i masovne ubice su samo ekstremni slučajevi mnogih sa  tamnom stranom karaktera. Incesti, maltretiranja ukućana, maltretiranja žena i djece, natjerivanje na prostituciju, sklonosti alkoholu, drogi, kocki, su mnogo češće pojave. Tako mnoge mlade djevojke propadnu u drogi i prostituciji kao žrtve svojih “dragih ljubavnika”, momaka kojima su u početku toliko vjerovale.

 Hoće li neki kompjuterski programi potpuno razotkriti nečije naličje. Neki dobar blesimetar je neophodan da bi se na vrijeme razotkrile nečije opasne skrivene strane. Istorija je puina primjera masovnih ubica, vođa naroda, kraljeva, kojima je svijet u početku toliko vjerovao i koji su za mnoge bili heroji. Njihovo naličje je bilo toliko skriveno, da kada je i počelo masovno ubijanje, mnogi su zatvarali oči pred nečim tako očitim, a mnogi ni do danas nisu progledali.

 

 

 

 

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
05/01/2008 17:19