beats by dre cheap

Vrijeme za boleščure

Iako je stalno plus osam, devet, žalim za pravom zimom. Moj kolega, pokojni doktor Bilenjki, koji je poginuo 1993 pogođen PAT-om u operacionoj sali sarajevske očne klinike, se znao žaliti kako mu smeta zimska jugovina. Bio je prebolio infarkt, pa mu je toplo vrijeme zimi smetalo srcu. Tada sam bio 15 godina mlađi i mislio sam se šta to ovaj moj kolega govori, meni je baš lijepo kad ugrabim koji dan od zime.

Evo me sad spopala neka prehlada, udara u desni čeoni sinus, iznad obrve, a to sam isto imao u martu prošle godine kad sam boravio u Sarajevu. A moram izaći, ko će biti u kući, devet je stepeni napolju. Međutim puše neugodan južni vjetar, donosi s mora morsku vlagu, nekakav onaangenaam (neugodan) osjećaj. Da je prava naša zima, pa neka je i nekoliko minusa, lijepo se obučeš, ona te zima štipa za obraze, ali te nikakvi vjetrovi ne probijaju do gole kože.

Fenomen staklene bašte utiče da sve imamo više vjetrovito, toplije i nestabilno vrijeme. Vrijeme za boleščure. Sutra predviđaju pravu vjetrušinu, a kad pogledam u arhivu moga bloga vidim da je tačno prije godinu ovdje bila velika oluja.

Vratite nam zimu, o vi svemogući, što nekažnjeno ispuštate gasove u atmosferu!

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
14/01/2008 17:29