beats by dre cheap

Otišao iz Sarajeva da ga ne bi zamrzio

Tako je rekao Damir Nikšić (autor songa "If I was n't muslim" )objašnjavajući razloge što odlazi iz Sarajeva u Stockholm. Evo šta između ostalog kaže Damir:

Sarajevo je moja najveća ljubav. Ono je u mom srcu i miriše tamo poput najljepše ruže iz najljepšeg đulistana, jer Sarajevo je tužan i mističan đulistan sarajevskih ruža. Za mene, to je jedan drevni i sveti grad. Ja se Sarajevom bavim na dnevnoj osnovi. Otišao sam iz Sarajeva da bih mu mogao biti bliži. Osjetio sam da me neki ljudi otuđuju od mog Sarajeva, a moje Sarajevo otuđuju od mene iz mnogih razloga, na mnogo načina. Ja to nisam htio dopustiti. Želio sam zadržati moje Sarajevo u sebi, jer je to moje blago koje čuvam u srcu i koje mi daje snagu.

Draže mi je biti u Štokholmu, a ostati Sarajlija tako što ću voljeti Sarajevo, sanjati o njemu, nego biti u Sarajevu, a mrziti sve živo - samoga sebe i svoj grad, i povrh svega sanjati o drugim svjetskim gradovima, furati se da sam Londonac ili Parižanin. Neću da se pretvorim u mrzitelja Sarajeva - pojašnjava naš poznati umjetnik.
 

Preneseno iz w.dnevniavaz.ba/kultura/vijesti/neki-ljudhttp://wwi-me-otudjuju-od-sarajeva gdje možeš pročitati još o razlozima napuštanja voljenog grada. Muzika D. Niksica sa You Toube (gore) se zove "If I was n't muslim".

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
19/01/2008 19:43