beats by dre cheap

Propada li truhli kapitalizam?

Juce je bio crni ponedjeljak za kapitaliste širom svijeta. Mogli su samo gledati kako im se tope milijarde na berzi. Sedam, osam posto propasti, nije zabilježeno od 11 septembra 2001. Danas Amerikanci smanjili kamate za 0,75 %, malo se smirilo propadanje, ali niko ne zna kako će ići dalje.

Istovrmeno u Holandiji već druga afera u kratkom vremenu, sa ulaganjem love u neke turističke investicije. Prvo su lakoumni  i pohlepni , koji su skupili nešto para, naletili na TV reklame za ulaganje u hotele na turskoj rivijeri (Golden Sun Resorts). Kamata 12 posto, najmanji ulog 50000 eura. Naletili su mnogi, a kad su vidjeli da od kamate ni uloženih para nema ništa, nije više bilo ni onih koji su pokupili milione i nestali.

Juče se desila ista stvar, ovoga puta su pohotnici naletili da ulažu u “Ostrvo Palmi” u Dubaiu, vještačko ostrvo u vidu palme uz obale Dubaia. Jedno je tako ostrvo već napravljeno. I ovaj put je minimalni ulog bio 50 hiljada eura, i garantovana kamata od 12 posto.

Juče je finansijska inspekcija provalila u prostorije palminvest.nl u Hilversumu. Već je sada jasno da je samo mali dio para investiran u izgradnju, a nekoliko desetina miliona je nestalo bez traga.

Bentley Continental Flying Spur

Bentleys su se u Monte Karlu za pare ulagaca kupovali ne na komade nego na desetine komada       

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
22/01/2008 15:11