beats by dre cheap

Šeheru u pohode – završetak

Da završim seriju fotoreportaza o matru 2008 u Sarajevu, sa ovih još nekoliko slika. Na njima je zgrada Predsjedništva, koja lijepo izgleda izvana, a iznutra podijeljena kao i zemlja sama. Zgrada koju pravi "Centrotrans" kod Trznice kasni, isto kao i najavljena nova autobuska stanica (nije ni poceta), ili put pored stanice, koji je napravio opsti zastoj jer niko ne zna sta da se radi sa zgradom koja stoji na putu..

Tramvaji, ima ih svakakvih, ovaj crveni ispred Narodne Banke mi se dopao. Ulica Kralja Tvrtka, jedna od meni dražih u Sarajevu, ali se kao i u svim ostalim ne može proći od parkiranih automobila. Na Grbavici 2 pored moje osnovne škole, i pored protesta stanovnika ovog naselja, napravljena džamija na prostoru za igranje i sankanje. U  posluzi “Konzum” kasirke napravile gužvu, nešta prebrojavaju, uhvatila me nervoza, kažem slikaću ih za novine.

U Holandiji je loše vrijeme, danas je prvi dan bilo malo bolje pa se mogao voziti bicikl. Nema se šta reći, ljudima je dobro i dosadno, pa izmišljaju kojekakve bezveze teme, koje se poslije zaborave kao da ih nije ni bilo. Da nije stranaca i islama, ne bi se imalo o čem pričati. A eto zaboravljeni su već razni  protivnici stranaca i antiislamisti, i Rita Verdonk, i Hirsi Ali, i pokojni Pim Fortuyn, i pokojni Theo Van Gogh, a nisu jedno vrijeme silazili sa TV. Tako će biti zaboravljen i Geert Wilders, kojem će ovaj film “Fitna” biti i kraj političke karijere.

 

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
29/03/2008 19:38