beats by dre cheap

Religijska liga šampiona

Evo poslije holandske “Fitne” i u Berlinu se odigra pozorišni komad sa zaštitom policije, Ruždijevo djelo se eto dramatiziralo. Vidim isječke, gadi mi se i gledati, žene u zarovima, pa poslije opet iste te golih butina. U isto vrijeme Vatikan objavljuje kako je islam prešao u vođstvo kao svjetska religija broj jedan. Za utjehu je da su hrišćani i dalje ako se svi zbroje, vodeći, ali pošto su oni podijeljeni na tri grupe, muslimani su eto pretekli najbrojniju hrišćansku grupu – katolike.

Kakva li je situacija bila prije dvije hiljade i nešta godina, kada nije bilo ni jedne od ovih vodećih grupa na kugli zemaljskoj, čija li je onda vjera bila broj jedan. Je li egipatski bog Ra, indijanski Manitu, grčki Zeus, rimski Mars, bio u vođstvu, ili možda slovenske vile i vukodlaci. Nažalost nemamo podatke, pošto tada nije postojala svjetska religijska organizacija (FIRA).

U kojoj se to ligi takmiče religije, i kakve se sve ujdurme i namještaljke prave, kakve se sve knjige,  filmovi i pozorišne predstave, sve u cilju osvajanja prvog mjesta i poniženja protivnika. “Svijet je ovaj tirjan tirjaninu”, pravilno reče onaj Crnogorac, što ga moradosmo napamet učiti u srednjoj školi, i koji je takođe učestvovao u religijskoj ligi šampiona, koristeći kao i ostali i nedozvoljena sredstva da njegova ekipa pobijedi.

 

 

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
31/03/2008 19:55