beats by dre cheap

Najnovije vijesti

Poslanici SDA i SDS su se prepali ostavke gospodina Špiića, pa su rekli da će obavezno glasati za zakone kojima se bitno reformira policija u BiH. 

U Sarajevu su gradonačelnica i predsjednik Kantona izjavili da su sretni što građanima mogu saopštiti da će do drugog maja, pored završenog zapadnog prilaza gradu biti i završena cesta pored Nove stanice, biće asfaltiran prije više od godinu izdrljan i pripremljen za asfaltiranje dio ulice od Stadiona Koševo do Pionirske doline, biće useljeni Bosmalovi neboderi, završena zgrada `Centrotransa` kod Tržnice. Do kraja godine će biri završene tri podzemne garaže u centru grada, a zaobilaznica oko grada do kraja iduće godine. Takođe će se dograditi di Stupske petlje koji manjka od kako je petlja izgrađena kao invalid, da bi se uštedilo na parama.  

Predsjednik vlade Federacije BiH je izjavio da će konačno i u BiH penzioneri sa punom penzijom imati sedandeset posto svoje posljednje plate, kao što je slučaj u svim normalnim evropskim zemljama. On je uspio nagovoriti vladu da ova odluka stupi odmah od idućeg mjeseca, a ne nakon sto neki članovi vlade dospiju za penziju, kako su pojedinci u vladi htjeli da se izglasa. Novac za  penzije  će se namaći višestrukim povećanjem oporezivanja viška stambenog i poslovnog prostora, oporezivanjem zarada od izdavanja  kuća i poslovnog prostora, oporezivanjem štednih uloga, velikih automobila, cigareta i alkohola. 

Rektori BH Univerziteta su se na sastanku u Sarajevu dogovorili o ukidanju polovine fakulteta u svakom od BH univerziteta, čiji će se broj takođe smanjiti na trećinu. Takođe će se napraviti revizija svih doktorata u zadnjih petnaest godina, i zabraniti dalje doktoriranje dok se ne naprave kriteriji prema evropskim standardima. Svi nastavnici će morati podleći reviziji svoga izbora i svoga rada, te će se kod njihovog reizbora poštovati prije svega mišljenje studenata. 

Ovo su bile najnovije prvoaprilske vijesti.

 

 

 

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
01/04/2008 12:39