beats by dre cheap

Sve više muškaraca idu pod nož da bi bili ljepši

Slušam jutros, još u krevetu, holandski radio dnevnik. Burma, Kina, Nigerija, sve neke kataklizme, koje izgleda više nikoga ne dotiču. Desetine hiljada mrtvih, negdje tamo daleko. Cijele škole propale u zemlju. U Nigeriji stotine ljudi izgorjelo usljed eksplozije naftne cijevi . Ti Nigerijci nemaju nikakve potrebe za tom naftnom cijevi, od nje nemaju nikakve koristi, a eto ona ih ubija, polagano zagađivanjem okoline, ili ovako naprečac.

U Izraelu predsjednik Amerike izjavljuje da stoji čvrsto iza Izraela, a tu odmah u susjedstvu Palestinci još pokazuju ključeve od svojih prije šezdeset godina otetih kuća. Ostalo im je samo da puste nekoliko crnih balona u zrak, a izgleda da nemaju para ni da kupe više tih balona.

Onda vijesti iz Holandije. Sutra u medicinskom časopisu izlazi izvještaj o tome koji su doktori bolji, muškarci ili žene. Izgleda da su dame više na raspolaganju, odnosno raspoloženije sa pacijentima. Imaju više vremena da slušaju, da se udube u priču pacijenta, manje se mršte.

Onda vijest kako sve više muškaraca ide na plastične operacije. Na prvom mjestu, od svih organa kojima nisu zadovoljni, oni nude svoje noseve na korekciju. Onda očne kapke. A na trećem mjestu svoje trbušine, da im doktori rade ispiranje masti, liposukciju.

Nedavno sam razgovarao sa jednim holandskim hirurgom koji dobrovoljno radi u Sri Lanki. Kad se sjeti u kojem siromaštvu i sa kakvim sredstvima on operiše i pomaže ljudima u Sri Lanki, kaze, stid ga je kad vidi kako je ovdje opremljena hitna pomoć za životinje (Dieren ambulance).

 

 

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
16/05/2008 09:19