beats by dre cheap

“Leteći” ponovo u školskoj klupi

Kao ukleti brod koji stalno nestaje i pojavljuje se, i ja vam tako nestadoh bez traga. “Ukleti Holanđanin”  bio na susretu sa školskim prijateljima iz rane mladosti, a od kojih sam sa nekima i prijatelj jos iz prvih dana osnovne škole. Usput sam uživao u bosanskim ružama i trešnjama u ovo najljepše doba godine

 Društvo se sastalo poslije četrdeset godina od mature, došli, blago rečeno zreli ljudi, iz svih ćoškova zemaljske kugle i ponovo sjeli u školske klupe. Bivša dječurlija su sada uvaženi direktori, profesori univerziteta, doktori, advokati.... I to kako ovdje u Sarajevu, tako i u Americi, Kanadi, Norveškoj, Holandiji, Švedskoj...... Bila nam je dobra i stroga škola, i dobro nas je spremila za život.

 Direktorica Treće sarajevske gimnazije, samo par godina starija od đaka, je održala lijep govor u čast dobrodošlice. Sjetili smo se i onih koji više nisu među nama. Onda je društvo pozdravio tadašnji maturant, sin bivšeg nam direktora (koji je preminuo prošle godine) Vojo Bamburać. U restoranu pored Pionirske doline proslava je, uz muziku onoga našeg doba, trajala do zore.

Nazdravlje.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
13/06/2008 10:01