beats by dre cheap

Djevojčica sa osam ekstremiteta

Lakshmi Tatma's family and neighbors believed that with eight limbs, the baby was the embodiment of a goddess.

Lakshmi Tatma's family and neighbors believed that with eight limbs, the baby was the embodiment of a goddess.

Veoma rijedak slučaj zabilježen je u jednoj siromašnoj indijskoj provinciji. Tamo je, naime, rođena curica sa četiri noge i četiri ruke. Majka je odmah proglasila da se je rodila reinkarnirana boginja, koja je na indijskim skulpturama prikazana sa osam ekstremiteta. Tako joj je I dala ime boginje Lakshimi.

Doktori su konstatovali da se radi o rijetkom slucaju nerazvijenih blizanaca, odnosno jedan blizanac koji je ostao veoma nerazvijen, parazitira na drugome. Tako pored viška ekstremiteta mala Lakshmi Tatma je imala niz anomalija na unutrašnjim organima.

Jedan doktor iz najreprezentativnije indijske bolnice je preuzeo na sebe sve troškove medicinske brige oko male Lakshmi. Urađeno je niz operacija, koje su trajale oko 60 sati, i veliki dio suvišnih organa i ekstremiteta od nerazvijenog blizanca, je odstranjen. Do sada se doktori nisu susreli sa ovako velikim izazovom.

Mala Lakhsmi  je ostala u životu, i mada predstoji još operativnih zahvata, doktori smatraju da ce moći sasvim normalno živjeti, iak imati potomstvo.  

Originalni tekst vidi na CNN edition

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
21/06/2008 09:41