beats by dre cheap

“Majstori” mi digli lovu

 Zove mene supruga u Sarajevo (prije dvadesetak dana kad sam bio na proslavi mature). Kaže zvali su te iz banke i rekli da su ti blokirali račun. Neko je pokušao da ti digne pare sa računa. Pa reko, jesu li digli? Nisu kaže, samo su probali. Poslaće ti banka novu karticu, a s tom ne možeš dizati pare.

Hajd dobro, mislim se. Ujutro proradi crv u meni. Okrenem broj automatskog telefona banke koji govori stanje na računu i sve obavljene transakcije. Kad reče koliko ima para, vidim da je neko mašala zagrno.

Upitam za transakcije, kad istog dana, juče znači ( od dana kad sam zvao) diglo 350, 65 ; pa onda 470,66; i 130,45 eura. Uto zove i žena, vidjela i ona da smo opupani, pa išla u banku. Rekli joj kako je neko koristeći podatke sa moje kartice u Engleskoj digao te pare. Ja sam u Sarajevo ponio keš lovu i nisam od odlaska iz Hoilandije koristio karticu.

Supruga je tražila da se novac odmah vrati, što je banka veoma ljubazno i uslišila i već sutradan je dignuta svota vraćena na račun. Ubrzo mi je poslata i nova kartica, sa novim pinom. Rečeno je da stavljam ruku i zaklanjam kad ukucajem pin.

Kako to majstori rade, sigurno ce mi neko od vas bolje objasniti. Navodno stave malu kameru i uslikaju pin code, a podatke sa kartice skeniraju i prepišu. Oni centi se nisu mogli dici na automatu, to je valjda kad se preracunaju funte.

 

 

 

 

 

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
24/06/2008 13:00