beats by dre cheap

Krmci i supermarket

Sta imaju zajedničko krmak i supermarket?

 Eto u Holandiji se dogovorili supermarketaši i seljaci, kako će pomoći krmcima, a sve to pod pritiskom životinjskih zaštitara koji su između ostalog prije dva dana zapalili ured za ubijanje viška gusaka na ostrvu Tesel.

Koliko sam ja razumio, muške svinje (ovdje mislim na originalno značenje riječi) se moraju kastrirati, pa kasnije zaklati, jer meso nekastriranih muških svinja, krmaka, dakle, kandiše i nije lekker, ukusno znači, što bi ovi ovdje rekli. Do sada su jadne životinje kastrirane naživo, možeš misliti te dreke i jada. Holanđani ne bi bili Holanđani da nisu izmislili i spravu koja daje anesteziju muškoj svinji. Seljaci su se eto smilovali da će sjeći muda krmcima pod anestezijom ako im neko plati aparat za to, inače će oni nastaviti na živo da sjeku.

E tu sad dolazimo na ono pitanje o vezi krmka i supermarketa. Sad su supermarketi ispali hadžije pa će platiti seljacima 1500 aparata za bezbolno rezanje jaja krmcima. Eto sad su sretni svi, i seljaci, jer neće slušati dreku, muške svinje jer ih neće boliti, supermarketi jer će raja kupovati fino mirišljavo meso, a i životinjski aktivisti jer će zahvaljujući njima krmci bezbolno ostavljati svoja jaja prije nego što ih (krmke) poslije, onako definitivno zakolju.

 

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
30/06/2008 08:55