beats by dre cheap

Zahtijev za prekid proba na životinjama

Juče dok same čekao suprugu da izađe iz robne kuće u Den Hagu, i dok sam posmatrao razne face kako prolaze ispred mene, zapazih i aktiviste društva za zaštitu životinja. Ispred stola stavili fotografije unakaženih majmuna, cuka, maca i kunića. Stoje i cifre koliko stotina takvih godišnje strada. Vidim dosta svijeta priđe, potpiše se i ubaci koju  paru u kutijicu. Tako i ja uradih.

Dok sam još čekao (znate kakve su žene kad kupuju), skupiše oni svoju čardu, sve stade u dva stolića na rasklapanje, unutra poguraše one grozne slike, i odoše sa dvije elegantne daske u rukama.

Napamet mi padoše eksperimenti koje smo nekad davno radili na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu. Isprobavali smo lijepila u očnoj hirurgiji, i njihovu eventualnu primjenu umjesto konaca. Veliki me je stid sada svih onih jadnih cuka lutalica, što im oči uništismo, a bezbeli su ih poslije i ubili. Oprostite drage cuke, iako nisam bio vođa projekta, ne bi to više nikad radio ni kao posmatrač.

U međuvremenu izlazi dečko sa majkom (moje žene još nema), traži biciklo, traži, nema ga. Ukralo ga. Dijete ne može da vjeruje. Majka mu na kraju dade pet eura da sjede na voz, a dijete uporno ponavlja kako mu je to biciklo bilo lijepo.

Na kraju eto i moje žene, sva hepi, nosi kesu ispod ruke, kupila nešta povoljno, bogami.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
13/10/2008 20:32