beats by dre cheap

“Abortus brod” u Valenciji


Het interieur van de kliniek van de Nederlandse abortusboot (Foto: ANP)

Udruženje žena Women on Wives ima zadatak da pomogne ženama da se spasu neželjene trudnoće i da spriječi nelegalne i često po zdravlje žene opasne prekide trudnoće. U sastavu udruženja je i takozvani “aborus brod” koji ima operacione sale za prekide trudnoće. Brod plovi pod holandskom zastavom i na njemu važe holandski zakoni, naravno ako se brod nalazi u međunarodnim teritorijalnim vodama. Pod određenim uslovima na njemu se obavljaju prekidi trudnoće, koje dobrovoljno obavljaju holandski ginekolozi.

Do sada se brod zaustavljaju blizu obale zemalja, pretežno strogo katoličkih, koje svojim zakonima zabranjuju abortuse. Tako je brod stajao uz irsku, poljsku i portugalsku obalu. Gdje je god dolazio bilo je protesta protiv njegovog pojavljivanja, ali je ipak izvršavao svoju funkciju.

Na poziv 33 španske nevladine organizacije za slobodu abortusa, ovaj brod je juče stigao u špansku luku Valenciju. Tamo su ga dočekali sa protestima, pa su ga i odvezali od obale, a između obale i broda postavili motorni čamac. Ipak je posadi broda uspjelo poslije da dobro privežu brod za obalu.

Slika ispod naslova prenesena sa NOS journaal

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
17/10/2008 09:45