beats by dre cheap

Prijavite greške doktora televizijskoj emisiji

Utorkom u devet na prvom programu postoji serija emisija o medicinskim greškama. Emisija se zove Missers (promasaji). Na sajtu AVRO emisije missers.avro.nl gledaoci mogu reagovati, kao i iznijeti svoj slučaj i biti gosti u emisiji. Dva nezavisna doktora specijalista (doktorice u stvari) i jedan doktor koji zastupa pacijente daju svoje mišljenje o određenom slučaju, te o mogućnostima sudkog gonjenja počinioca greške.

Sinoć je svoj slučaj iznosila gospođa kojoj su nestručno davali infuziju citostatika, pa je tečnost iscurila pored vene i napravila opekotinu okolnog tkiva. Drugi slučaj je jedne mlade žene koja je nosila blizance i na nesreću se počela porađati u subotu u rano jutro, kada u bolnici nije prisutan hirurški tim, nego se mora zvati od kuće. Jedno dijete se brzo rodilo, a drugo zbog poprečnog položaja nije moglo nikako. Ginekolog je pokušavao da riješi stvar bez operativnog zahvata, otezao je zvati kolege od kuce,tek kad su srčani tonovi djeteta pokazali neregularnost, odnosno kada je srce stalo, okupio je operacioni tim i počela je operacija. Nažalost carski rez je urađen prekasno i dijete je rođeno mrtvo.

Majka i otac su tužili ginekologa doktorskom udruženju, gdje im je dato za pravo. Na odluku se  žalio i ginekolog i roditelji djeteta koji su istovremeno podnijeli i prijavu policiji zbog ubistva iz nehata. Proces je u toku. Slika roditelja iz sinosnje emisije prenesena sa sajta emisije Missers, a kliknuvsi na donji link moze se pogledati sinosnja emisija.

Sandra en Richard Feijen
Sandra en Richard Feijen

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
12/11/2008 10:16