beats by dre cheap

Evo jelovnika, ko nije jeo, iako je kasno

Jedan restoran u centru Roterdama izbacio jelovnik brze hrane. Cijene pomalo vesele, sendvič skoro 7 eura, a pasta 14. Uitsmijter, ( jaja na oko sa sunkom ili sirom) 4,75;Pilece bijelo meso 9,90; ....  Ko je gladan bujrum. U Goudi nude čorbu od graska. Ovdje u Holandiji je to jako cjenjeno jelo i mnogima jedino jelo za preko podne.

Glavno jelo je naveče, u šest sati. Tada cijela zemlja u isto doba jede. A jelovnik je da te bog sačuva. Skuhani i u pire pretvoreni krompir pomiješan sa kiselim kupusom ili nekom drugom vrstom zeleni, zove se stampot, i obično jede sa nekom vrstom ćufteta (kuglica od faširanog mesa). Holandija zaista nema svojih jela ni nacionalne kuhinje, zato u svakom gradiću ima kineski i grčki restoran, a u mnogima i italijanski, indonežanski, meksički, argentinski, indijski ili  japanski (suši) restoran.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
25/11/2008 00:05