beats by dre cheap

Čuvajte se lijekova preko interneta

U jučerašnjoj emisiji Een vandaag bilo je govora o krivotvorenim lijekovima. U posljednju godinu je pojava prodaje nep (imitacije) lijekova porasla za šest puta. Uglavnom lijekovi koji se prodaju preko interneta mogu biti potpuno krivotvoreni. Oblik, boja i opšti izgled tableta ili kapsula, kao i pakovanje i uputstvo o lijeku, su potpuno identični originalu. Prevara se može otkriti jedino u labaratoriju, gdje se pored makroskopskog izgleda lijeka uradi i hemijska analiza.

Još je najmanje opasna podvala kad lijek uopšte nema aktivnu supstancu, ali ne sadrži ni štetne sastojke. Da bi lijek učinili, po boji i izgledu, potpuno jednakim originalu mnogi se ne libe da koriste i štetne boje i sredstva, kao naprimjer teške metale. To može imati za posljedicu trovanje pacijenta, kao što je prije dvije godine umrla jedna žena u Kanadi.

Ponekad je aktivna supstanca u višku, zbog nemogućnosti adekvatnog doziranja pri proizvodnji. To opet može dovesti do slučajeva predoziranosti lijekom. U slučajevima kada se radi naprimjer o vijagri to može izazvati neprekidnu erekciju, ali i ugroziti srce.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
25/11/2008 03:19