beats by dre cheap

Kolačići od ljudske masti za gladnu djecu Afrike

Sinoć su gledaoci Tvemisije Netwerk bili ne malo iznenađeni kada im je prezentirana reportaža o korištenju ljudske masti dobijene liposukcijom, za pravljenje prehrambenih proizvoda. Namazi i keksi sa čokoladom i ukusom narandže ili jabuke će se besplatno dijeliti u siromašnim zemljama da bi se djeca spasila gladi. Ljudska mast je izvrsna za djecu koja pate od pothranjenosti. Oni koji htjednu darivati višak masti sa svojih stomačina ili pozadine, dobiće besplatnu operaciju. Tako će debeli smršati, a biće spašeno puno gladne djece.

U emisiji su prikazani čokoladni keksi i dvije vrste namaza, koji su nuđeni prolaznicima. I reporter je probao smeđi namaz sa ukusom narandže, i bijeli, sa ukusom jabuke. Po njemu je ukus namaza zaista izvanredan.

Tokom emisije pitao sam se kakva je ovo glupost. Kila margarina košta euro-dva, kome se isplati prerađivati ljudsku mast i još praviti od ljudi ljudoždere.

Na kraju se ispostavilo da je cijeli projekat djelo jedne umjetnice, iz organizacije IRFAK koja je na ovaj način želila da skrene pažnju sitim zapadnjacima na gladne ljude zemalja trećeg svijeta, i na krajnje nepravilnu i nehumanu podjelu hrane na bogati svijet, koji je baca, i na siromašne, koji umiru od gladi.

Naravno da ne postoje nikakvi projekti prerade ljudske masti, i da su prikazani namazi i keks obični proizvodi napravljeni od pravog brašna i biljne masti.

Ko želi vidjeti emisijiu neka pogleda na Netwerk 

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
27/11/2008 03:38