beats by dre cheap

Proslava dana državnosti BiH u Roterdamu

Juče je u Roterdamu održana proslava 65 godina od zasjedanja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu, na kome je vraćena vjekovna državnost Bosni i Hercegovini kao republici i zajednici triju ravnopravnih naroda. Moto proslave su bili stihovi Mak Dizdara:  “Ima jedna modra rijeka”.

Priredbu su organizovali Otadzbinsko Udruzenje (Vaderland Vereniging) "Guber" iz Roterdama u saradnji sa Platformom BH, krovnom organizacijom udruzenja Bosanaca i Hercegovaca u Kraljevini Holandiji.

U prepunoj sali lokalnog teatra u roterdamskoj četvrti Crooswijk, prisutnima se između ostalih obratila ambasadorica BiH u Kraljevini Holandiji gospođa Melinda Somun. Ona se osvrnula na dugotrajnu istoriju Bosne i Hercegovine, te na značaj 25 novembra, kao datuma obnavljanja njene državnosti.

U kulturnom programu učestvovali su pjesnici i muzičari na harmonici i sazu, a najviše aplauza je pobrao pjevač sevdalinki Emir Dedić.  Njegovo sinošnje izvođenje pjesama : “U lijepome starom gradu Višegradu”, i “Kao što je Bosna moja”, možete vidjeti na Youtube ako kliknete na http://www.youtube.com/watch?v=1Bu5rSnFnuU
http://www.youtube.com/watch?v=R8ia0fmqY8A

 

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
29/11/2008 08:53