beats by dre cheap

Halid Bešlić u pravim rukama

Halida Bešlića je, bar što se tiče povrede oka, operisao doktor Suvad Karčić. Mislim da u BiH Halid nije mogao imati boljeg očnog hirurga. Mislio sam: “Ko li  ga je boze radio?” Samo da ne bude neko od onih koji na specializaciju budu primljeni preko veze, ili partijske podobnosti, pa tako provedu i cijeli život, a da nikad ne budu dobri hirurzi. Često takvi budu na rukovodećim položajima, iako qua struke ima mnogo boljih od njih.

Doktor Suvad Karčić je u neku ruku i moj učenik. Zza vrijeme rata  je u Sarajevu nastavio prije rata započetu specijalizaciju na VMA u Beogradu. Tamo je imao jako mnogo asistencija pri operacijama, ali mu nisu dali da samostalno radi. Mi smo (da ne kažem u prvom redu moja malenkost) na Očnoj klinici uvidjeli njegove manuelne sposobnosti i u kratkom vremenu Dr Karčić je postao jedan od najboljih očnih mikrohirurga. Na ruku mu je išlo i obilje materijala, usljed veoma čestih ratnih povreda oka. Uz operacije na prednjem dijelu oka, on je jedini u BiH koji radi i komplikovane operacije na zadnjem segmentu oka (vitrektomiju).

Nažalost dr Karčić je izjavio da nije optimista u pogledu vidne sposobnosti Halidovog desnog oka. Halidovi prijatelji su izjavili kako će angažovati slovenačke i turske oftalmologe da konzilijarno pregledaju Halida i odrede šta treba raditi ( vidi Dnevni Avaz ) .

Mislim da sigurno neće naći mnogo boljeg nego je dr Karčić, bar što se tiče očne hirurgije. Ako je on dao navedenu izjavu mislim da je povreda oka jako teška i da je prognoza u najmanju ruku veoma neizvjesna.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
12/03/2009 09:55