beats by dre cheap

Kako da BiH ne uđe u EU, a da bude Švajcarska na Balkanu?

Bosni I Hercegovini se pruža prilika da s punim pravom razvije djelatnosti koji ċe joj na uštrb zemalja EU donijeti lijepe pare. Komesaru  EU za proširenje Oli Rhen-u je pozlilo od Bosne I Hercegovine, pa je Poslanicima državnog parlamenta ( umjesto da im to riječima objasni) ostavio pismo. U tom pismu piše, ne volim te više. Primiċemo vas bogznakad, a sami ste krivi. Niste dobri kao naprimjer  Rumunija, zemlja velike civilizacije i svake vrste napretka.

E sad, pošto nema nikakve šanse, uzdaj se u se i u svoje kljuse. Razvij “privredne“ grane za koje imaš najbolje resurse i za koje si i do sada pokazao sklonosti. Zato predlažem da se pod hitno uloži u sljedeċe stvari, koje ċe od BiH napraviti kombinaciju Švajcarske, Holandije, Luksemburga, Lihtenštajna, Andore, Moldavije, Ukrajine i Kipra.

Kao prvo obezbjediċe se potpuna tajnost štednih uloga i transakcija vezanih za pranje novca, pa ċe u BiH Evropljani moċi ostavljati pare bez da iko zna koliko ih imaju i kako su ih zaradili. Od Holandije treba preuzeti legalizaciju marihuane i  njenu slobodnu prodaju, naravno I domaċuproizvodnju. Takođe od Holanđana treba prepisati amsterdamske sobe za prostituciju, pa na Baščaršiji umjesto kazandžijskih radnji, prostorije izdati za “stanovanje” mladim damama i momcima. Treba smanjiti cijene benzina, cigareta i alkoholnih piċa za strance, te tako  učiniti da stanovnici iz buduċih EU zemalja iz susjedstva dolaze kod nas piti, pušiti I točiti benzin. Ne treba uvoditi nikakve zabrane pušenja na javnim mjestima, naprotiv osokoliti zapušene krčme, da nam turisti dolaze i uživaju u blagodetima slobode pušenja. Treba takođe svima Evropljanima, koji to žele, dati bez ikakvih ograničenja, pored matičnog i  državljanstvo BiH. Tako u slučaju ako ih ganja policija u njihovim zemljama, da ovdje mogu slobodno uživati u blagodetima Švicarske na Balkanu. 

U BiH ċe se napraviti Evropski centar za borbu protiv homoseksualizma. On ċe imati Institut na kome ċe se proučavati homoseksualizam kao bolest, a u okviru centra ċe biti i dojeljenje za obuku onih koji ċe se educirati u ranom otkrivanju i spriječavanju, a takođe i iskorijenjivanju ( čitaj premlaċivanju homoseksualaca) ove pošasti u cijeloj Europi. Tako ċe se u BiH skupljati stručnjaci za ovu oblast iz cijele Evrope i svijeta, što ċe zemlju  izdiċi u sam vrh svjetske nauke. 

Umjesto klasičnog lova treba turistima omoguċiti lov na domaċe ljubimce, cuke i mace.  Svima onima, koji u matičnim zemljama ne mogu ugnjetavati životinje, treba ( za dobre pare) omoguċiti slobodno upucavanje pasa, vješanje mačaka, ubijanje riba dinamitom, hvatanje mrežam aptica pjevica i njihovo zavrtanje vratova, itd.   

Takođe moramo razviti avionski saobraċaj i lokalne aerodrome, da domaci ljudi mogu začas bez viza trknuti do Turske, Tunisa, Egipta, Irana, ili još nekih ostrvskih zemalja u Tihom Okeanu, za koje ne trebaju vize. Tako ċe kopneni granični prelazi biti samo za strance, a tu neċe ni trebati carinici ni policija pošto ċe ulaz u zemlju biti svima slobodan, a takođe ce stranci moci i unositi, i iznositi  šta im je volja. Trgovinu ljudima treba razviti do te mjere da trebaju postojati legalne državne agencije, koje ċe kontrolisati tajne kanale i podzemne tunele, kojima ċe se Evropa pumpati  ljudima  sa Istoka i Juga.

Jednom riječju ne treba propustiti jedinstvenu šansu koju nam pruža neulazak u Evropsku Uniju. Kad budemo na ovaj način zaradili velike pare, biċemo zauvijek zahvalni Oli Rhen-u i njegovom pismu.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
26/07/2009 09:23