beats by dre cheap

Prvi septembar

Nije svaki prvi u mjesecu isti. Neki mjeseci imaju značajan prvi dan, a drugi mnogo manje. Tako su najznačajniji prvi januar, prvi maj, prvi septembar. Januar, jer obilježava početak nove godine, kada obično na snagu stupaju novi zakoni i pravila. Prvi maj, jer je radnički praznik, a istovremeno i označava petak najljepšeg mjeseca u godini, i dugotrajnog perioda topline i ljeta. Prvi septembar označava kraj ljeta, početak školske godine, donosi brige u vezi sa nadolazećom zimom.

Prvi septembar se danas obilježava kao sedamdeset godina odkako je Njemačka napala Poljsku, i tako označila početak najgoreg rata u istoriji. Danas se u Libiji obilježava četrdeset godina od kako je ukuinuta monarhija i na vlast stupio pukovnik Gadafi. U Libiji je zato prvi septembar nacionalni praznik.

Uvijek sam se radovao polasku u školu, dobijanju novih udžbenika, njihovom uokviravanju u pak-papir. Jesen je i pored škole donosila mnoge zajedničke dječije igre, skupljanje oraha, lješnika i kestenova. Jesen je i najljepše doba za planinarenje i za putovanja.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
01/09/2009 19:28