beats by dre cheap

In memoriam: Prof. Dr. Ljiljana Milanović - Eichberger

U Sarajevu je iznenada preminula dugogodišnja direktorica Očne klinike, prof. dr. Ljiljana Milanović –Eichberger. Profesorica Milanović je cijelo vrijeme ratne agresije na glavi grad BiH obavljala odgovornu funkciju direktora Očne klinike, na kojem je položaju ostala do svog penzionisanja. Prva je u BiH počela raditi operacije ablacije mrežnjače. Odgojila je veliki broj specijalista za očne bolesti, magistara i doktora nauka. I poslije penzionisanja je ostala aktivna na dva univerziteta,te u nekim poliklinikama.

Prije desetak dana, šetajući sa suprugom Ferhadijom, sreo sam kolegicu Ljilju. Ispričali smo se na brzinu o svemu i svačemu. Bila je vesela i raspoložena, uz svoju neizostavnu cigaretu govorila nam je kako se u decembru sprema djeci u Beč. Kažem, poslije, supruzi: “Gledaj kako je vitalna, još radi na nekoliko mjesta, puši, a šta je samo u ratu pregrmila!”

Juče, opet na Ferhadiji, od jedne druge kolegice, saznadoh za tužnu vijest. Profesorica je preksinoć u svojoj kući iznenada preminula, vjerovatno od moždanog udara .

Iako je bila profesor, i uvažen oftalmolog, Ljilja je uvijek bila raja i drug, ponašala se neoficijelno, probleme je rješavala lako i jednostavno.

Profesorica Milanović je doživjela 72 godine.

Komemoracija povodom smrti uvažene kolegice će se održati sutra (srijeda) u 11 sati u Kliničkom centru, a sahrana istog dana u 13 sati na gradskom groblju Bare.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
27/10/2009 09:00