beats by dre cheap

U Afganistanu ubijeno deset osoba, od kojih je šest očnih doktora

U Afganistanu su članovi Talibana ubili deset pripadnika jedne hrišćanske humanitarne organizacije, među njima šest očnih doktora. Ubijeno je ukupno  pet Amerikanaca i tri žene, jedna Amerikanka, jedna Britanka i jedna Njemica, te dva Afganistanca. Oni su radili za hrišćansku organizaciju International Assistance Mission (IAM).Ova organizacija je aktivna u Afganistanu od 1966 i pomaže u bolnicama u gradovima Kabul, Herat, Mazar-e-Sharif en Kandahar. Oni su pomagali i na selu, u jednoj od najnerazvijenih zemalja na svijetu.

Iz organizacije je saopšteno da nikad do sada nije bilo prijetnji članovima organizacije. Njeni članovi su bili nenaoružani. Predstavnik Talibana . koji je preuzeo odgovornost za ovaj napad, je izjavio da su članovi grupe držali Biblije u rukama, te da su ubijeni u pokušaju bijega.

Poznato je da je sljepilo u nerazvijenim zemljama, posebno u Indiji, Pakistanu i drugim zemljama na istoku mnogo češće nego u zapadnim zemljama. Mogućnost pristupa specijalistima i operativnim zahvatima kojima se vraća vid je veoma ograničena, pa postoji dosta humanitarnih organizacija koje organizuju operativne zahvate na očima. Ovo je prvi slučaj da je neko od oftalmologa stradao, a posebno da je stradala ovolika grupa.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
07/08/2010 22:43