beats by dre cheap

Hoće da useli u grob svoje majke

Do koj granice je ovo holandsko  društvo degenerisano, i koliko se sve svodi na novac, pokazuje današnja vijest u Telegrafu, pod naslovom “Čovjek traži da mu se vrati vlastiti grob.”

Majka izvjesnog Andrea umrla je 2005 i sahranjena u grobu koji je Andre platio. Majka ima pravo biti  u grobu do 2015 (deset godina nakon smrti), nakon čega dolazi do iskopavanja posmrtnih ostataka.

Andre van Leeuwen iz Niuwveena  je zatražio od gradonačelnika da se majka iskopa prije maja 2005, tako da on u slučaju vlastite smrti do tog datuma, može useliti u grob. Šta će biti sa posmrtnim ostacima majke, Andrea nije briga. Kaže neka o tome vode brigu njegova sestra i snaha. On je s majkom za života bio u zavadi. U opštini međutim izjavljuju da sin nije tražio dozvolu da se majka zakopa u  taj grob.

U Holandiji je inače vrijeme boravka zakopanog u grobnici ograničeno, i nakon tog vremena se uklanjaju posmrtni ostaci, ako se rodbina ne zainteresuje za dalju sudbinu. Ukoliko neko zaželi da posmrtni ostaci ostanu na mjestu gdje su ukopani, onda se plaća poprilično velika naknada. I to je jedan od razloga da je kremiranje veoma često, te da groblja zauzimaju veoma malu površinu, i nikad se ne uvećavaju.

Izvor:  DeTelegraaf

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
16/12/2010 19:31