beats by dre cheap

Dan bijaše lijep, iako pun tmure

Imalo je ljepote u današnjem tmurnom nedjeljnom danu. Život se primirio, ali ga ima, u zelenoj travi, u usamljenoj čaplji što ukočena dreždi nagnuta nad vodom, u naglom poletu ptice koja je izletjela iz žbunja, u veselju, na slobodu nenaviknutih pasa, u crvenim bobicama zaostalim na grancici zbunja..... .

Voda jezera je sasvim malo nabreskana . Hladan sjeverni vjetar i sitna rosuljna kiša čine šetnju neugodnom. Pa ipak je lijepo pružiti pogled niz ravnicu, odmoriti oči na zelenilu trave i stalno zelenih ograda.

Hej, januar je to, i to u najgore dane! Volim vidjeti zeleno, a ko voli snijeg eto mu neka uživa u njemu. Meni je lijepo po suhom hoditi i u vodu i zelenilo gledati.

p.s. : Stavih, eto namjerno, u naslov, dan pun tmure, umjesto tmuran (dan). Mislio sam se da li kod nas postoji rijec tmur (dan pun tmura (znam zasigurno nekoliko brda koja se zovu Tmur, napr. kod Foce). Za rijec tmura nisam siguran, znam da postoji rijec tmuša , iz pjesme Mak Dizdara "Ima jedna modra rijeka" (vidi u komentaru).

Usput, ko hoce da poslusa Arsena Dedica i njegovu izvanrednu interpretaciju Modre Rijeke (http://www.youtube.com/watch?v=3_CQuh9Cfc4 ) 

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
23/01/2011 21:54