beats by dre cheap

Šta je doktor, a šta doktorant (doktorand)?

U “Oslobodjenju” javljaju kako je na univerzitetu u Sarajevu promovisano deset novih doktora nauka. Očito za nauku dobro “potkovan” novinar, navodeći imena novih doktora nauka, za prve navodi kako su doktori, a za ostale da su doktoranti, želeći valjda da im još više istakne titulu.

Doktoranti nisu nikako mogli biti promovisani, jer nisu položili doktorat. Doktorant (doktorand -vidi komentar) je ime za onoga kome je odobreno da radi disertaciju, koji pohadja doktorske studije. Kad  uradi i odbrani disertaciju postaje doktor nauka . U nekim istočnim zemljama doktorant se zove: kandidat za doktora nauka (Rusija).

Evo citata iz Avaza : Porodica je najzaslužnija

Pred članovima Senata i raznovrsnom brojnom publikom, rektor-promotor prof. dr. Faruk Čaklovica je na čast doktora medicinskih nauka, pored Selmanovića, promovirao i dr. Vesnu Čukić, dr. Sabahetu Bektaš i dr. Darka Golića. Doktorant tehničkih nauka je dr. Fikret Kasumagić, doktoranti ekonomskih nauka su dr. Jasmin Hošo, dr. Eldin Mehić i dr. Snježana Brkić, a doktoranti poljoprivrednih nauka dr. Mehmed Cero i dr. Amela Semić.

 Vidi: http://www.oslobodjenje.ba/?id=12956

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
28/01/2011 09:57