beats by dre cheap

Aktuelno u Holandiji: Ajax se raspada ko fudbalski savez BiH

Johan Cruijff
Cruyff a la banqueta del Camp Nou.jpg
Nekoliko vijesti dominira medijima u Holandiji. Dosta je prašine dignuto oko neuspješne evakuacije jednog Holanđanina iz Libije. Helikopter koji je po njega poslalo ministarstvo odbrane, zajedno sa posadom od tri člana, zarobili su Gadafijevi ljudi. Pušteni su nakon nekoliko dana, helikopter je zadržan.

Ispostavilo se da je u ovoj akciji načinjen niz grešaka, te da su Libijci znali tačno vrijeme i mjesto gdje će helikopter sletjeti. Nekoliko ministara je pretrpjelo teške kritike u Parlamentu. Ministar odbrane se izvinio i rekao da je to škola za ubuduće. Interesantno je da je u nekoliko navrata istaknuto da se holandski inženjer mogao evakuirati redovnim putem, kako što  su uradili Bosanci, avionom iz Sirta. U avionu je bilo još mjesta, mogao je sjesti i inženjer. Ovdje nikad nije saopšten identitet te osobe, niti se pojavio u javnost, a bilo je mnogo priče o tome ko bi ta osoba mogla biti , i zašto se je morao slati helikopter samo zbog jedne osobe, koja nije bila toliko ugrožena..

U Groningenu na sjeveru Holandije porodila se djevojčica koja još ide u osnovnu školu, i koja ima dvanaest godina. Dok je bila na ekskurziji sa ostalom djecom, zabolio ju je stomak. Ispostavilo se da je dobila porođajne bolove. Vise detalja (na bosanskom i holandskom jeziku) vidi u komentaru.

Najviše pažnje ipak privlači totalni raspad sistema u najpopularnijem holandskom klubu, amsterdamskom Ajax-u. Sinoć je cijela uprava kluba dala ostavku. Tim, koji nije državni prvak još od 2004, i koji svake godine promjeni bar jednog trenera, ostao je bez uprave. Uzrok  krize je pritisak koji je na upravu proizveo popularni Johan Krojf ( Johan_Cruijff) , kritizirajući ih za nestručnost. 

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
31/03/2011 09:35