beats by dre cheap

Hašišari ne moraju putovati do centra Maastrichta

[URL=http://travel.webshots.com/photo/1098834178029447492zeSVFq][IMG]http://thumb12.webshots.net/s/thumb4/3/41/78/98834178zeSVFq_th.jpg[/IMG][/URL]

Maastricht, grad na rijeci Maas, mjesto gdje se Holandija duboko uvlaci izmedju Njemacke i Belgije. Stanovnici Ahena (Njemacka) i Lijeza (Belgija) iamju samo desetak i nesto kilometara da predju nepostojecu granicu i kupe marihuanu u Mastrihtu.

Čovjeku uvijek nešto fali. Evo sad je najljepše doba godine, sve je iscvalo, krupni cvjetovi magnolije, crveni cvjetovi japanske trešnje, žuti grmovi, tamnoplavi irisi, bijeli behar jabuka i krušaka. E sad toga ima na svakom koraku, pa i nije interesantno.

Sad mi je najdraže kad za holandske prilike ugledam rijetku stvar, a to je neuređena divlja livada. Sviđa mi se nered, neposluh biljaka koje rastu svaka na svoju stranu, niko ih ne usmjerava.

Rijetke su takve livade ovdje, sve mora biti pod kontrolom. Najčešće su to prostori “na čekanju”, gdje će se nešto uskoro zakopati, zakuhati, gdje će nići nekoliko novih vila sa debelo uređenim vrtovima.

Rijetke stvari su skupe, ono što se sreće na svakom koraku nije interesantno. Otud i opravdanje za holandsku politilku lakih droga, mogu se kupiti svuda, i odmah to nije tako interesantno.

Sad se Belgija buni što gradonačelnik Maastrichta, grada uz samu belgijsku granicu, želi da nekoliko coffie-schop-ova ( u kojima se između ostalih prodaje hašiš) prebaci iz centra grada bliže belgijskoj granici, da Belgijanci ne prave gužvu ulazeći u sami centar grada, nego da brate lijepo, kupe hašiš na samoj granici dvije zemlje i vrate se odakle su i došli. 

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
19/04/2007 15:32