beats by dre cheap

Požar na Bjelavama u zapadnim medijima

Požar u Sarajevu, u dječijem domu na Bjelavama, izazvao je dosta pažnje u zapadnim medijima. Tako su na holandskom RTL-u prikazane izgorjele prostorije i intervjuisan je jedan očevidac požara, koji je rekao da je to “strahota božija šta se dogodilo”.

Ne Euronieuws-u je u vijestima takođe prikazan prilog u slici sa uništenim sobama i ostacima dječijih igračaka. Na teletekstu holandske državne TV ima informacija kako je stradalo pet beba, i kako ima još dosta povrijeđene djece od koji su neka u kritičnom stanju.

Tako smo se u medijima opet našli u negativnom kontekstu. Ako se ne radi o ratu i ratnim zločinima, sad nas ima zbog našeg nemara. Serijsko umiranje beba na Pedijatriji  koje je prethodilo ovom požaru nije zabilježeno u holandskim medijima. Samo da ne stignemo Rusiju o kojoj se javlja na TV između ostalog zbog požara u staračkim domovima, ubistvima novinara, avionskim nesrećama, korupcijskim skandalima i drugim ružnim stvarima.Evo upravo procitah da je preminuo Boris Jelcin. I odmah u Telegrafu podnaslov da se ne zna od cega je umro, ali da je poznat kao pijanac.

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
23/04/2007 16:40