beats by dre cheap

Ko ċe biti prvak Holandije u fudbalu?

[URL=http://sports.webshots.com/photo/1097631551028840018rQMfgv][IMG]http://thumb18.webshots.net/s/thumb4/3/15/51/97631551rQMfgv_th.jpg[/IMG][/URL]

Hoce li se fudbaleri i navijaci AZ Alkmaar danas veseliti tituli sampiona. Karte (na crno) za njihovu utakmicu kostaju i preko 300 eura.

Odavno nije bila uzbudljivija završnica nogometnog prvenstva Holandije. Danas se igra posljednje kolo, a tri ekipe su na vrhu, sa istim brojem bodova,72. To su AZ iz Alkmaara, PSV iz Eindhovena i Ajax iz Amsterdama.

AZ je u najpovoljnijoj poziciji jer ima najbolju gol razliku. PSV, koji je na završetku jesenjeg dijela izgledao nedostizan, prokockao je prošle sedmice  priliku da pobjedi i da sam odlučuje o svojoj sudbini. Treneru Kumanu veċ prijeti otkaz.

Interesantno je da je Kraljevski holandski fudbalski savez napravio dvije kopije šampionskog pehara, tako da ċe na stadionu u Rotterdamu biti original trofej, a na ostala dva stadiona gdje igraju kandidati za prvaka biċe kopije pehara. Tako je svaki stadion spreman za dodjelu šampionskog trofeja.

Ko ċe pored prvaka (koji ide direktno u ligu prvaka) imati šansu da igra u ligi šampiona (nakon kvalifikacija) ,odlučiċe razigravanje između ekipa plasiranih od drugog do petog mjesta.

Sve utakmice se igraju u isto vrijeme, a kombinovani prenos utakmica može se pratiti na radiju 1 od 12 sati. Tabelu i raspored utakmica mozete vidi na ovicijelnoj stranici prve lige ako kliknete ovdje

Leteci Holandjanin
http://letholandez.blogger.ba
29/04/2007 10:10