Pozitivna iskustva : Klinika za hematologiju KCU Sarajevo

Prije sedam dana je preminuo Avdo Husarić. Imao je preko osamdeset godina. Porodica je danas u “Oslobođenju”dala zahvalnicu Hematološkoj klinici Kliničkog centra u Sarajevu, na kojoj se liječio posljednju godinu dana. Moja sestra, koja je išla na saučešće, mi je rekla da je porodica veoma zadovoljna kako je Avdo tretiran od teške bolesti.

 Iako je bolovao od leukemije i iako je imao poprilično godina, dobio je najsavremeniju terapiju, od koje se bolest bila potpuno povukla. Međutim drugi put ipak organizam pacijenta u godinama nije mogao podnijeti  prilično teško podnošljive lijekove.

I na zvaničnom sajtu ove klinike , (koji je u okviru web site KCUS), moguće je steći sliku o veoma opsežnoj zdravstvenoj i naučnoj djelatnosti klinike, na čijem je čelu Mr. sci. Vildan Bijedić. Klinika inače ima veoma veliku tradiciju. U vrijeme dok sam ja studirao, kliniku je vodila prof. Ibrahimbegović Fikreta, koja i danas živa. Profesorica Ibrahimbegović, jedna uglađena gospođa, je završila medicinu u Zagrebu još davne 1953 godine.

U vrijeme opštih napada na zdravstvo i zdravstvene radnike, lijepo je čuti kako postoje  ustanove gdje se postupa stručno i humano i gdje je nauka na visokom nivou. Pogotovu kada se ne gleda na starost pacijenta, jer su česte zamjerke da se kod nas stariji pacijenti jednostavno otpisuju.

reuw
Omijene knjige :Starac i more, Kome zvona zvone i Prohujalo sa vihorom

8 komentara

  1. Ovdje ne moze stati svo dobro koje je za mene ucinio dr Vildan. Da nije bilo njega i da mi nije otkrio bolest ne znam sta bi bilo. Sve je ucinio da budem bolje i na kraju sam se izljecio. Ovo pisem da kazem da sam zbog dr. Vildana ziv. Svako mu dobro od mene i moje porodice

Komentariši